شنبه 10 آبان 1399

چربی‌شیر تحت تأثیر عوامل مختلفی قابل تغییر است،

به عنوان مثال با تغییر ترکیبات موجود در جیره غذایی گاو شیرده و یا حتی تغییر شکل فیزیکی جیره غذایی آن، مقدار چربی شیر تغییر خواهد کرد.

جدول روبه‌رو به شکل خلاصه‌ برخی از عوامل اصلی اثرگذار بر چربی شیر را متذکّر شده است:

 به زبان ساده، عموماً جیره‌هایی با نشاسته زیاد و فیبر کم چربی شیر را کاهش می‌دهند. افزودن روغن‌های فعّال در شکمبه می‌تواند منجر به تولید اسیدهای چربی ترانس شود که دلیل اصلی کاهش چربی شیر می‌باشند.

 

چه عاملی باعث کاهش چربی شیر می‌شود؟

همانطور که گفته شد یکی از عوامل بسیار مؤثر بر تولید چربی شیر، تغذیه می‌باشد. کاهش چربی شیر یکی از عواقب تغذیه غیر صحیح می‌باشد، بر اساس جدول بالا به دنبال استفاده از خوراک دام حاوی روغن‌های فعّال در شکمبه، جیره‌های غذایی که غلّات زیاد و فیبر کم دارند pH شکمبه را کاهش می‌دهند (اسیدی تر می‌شود) و منجر به رشد گونه خاصی از باکتری در شکمبه می‌شوند.

این باکتری‌ها اسیدهای چرب غیر اشباع در خوراک دام را ( فرآیند بیوهیدروژناسیون) که در کاهش چربی شیر بسیار قوی هستند برای تولید اسیدهای چرب ترانس خاص (ترانس-10، سیس-12 اسید لینولئیک کنژوگه (سی ال ای)) تغییر می‌دهند. این فرآیند همچنین در فصل بهار به دنبال استفاده از علوفه تازه رخ می‌دهد، علوفه تازه غنی از اسید لینولئیک است و در مقایسه با علوفه خشک در فصل زمستان درصد فیبر آن کمتر است، فلذا تغذیه با این علوفه در فصل بهار منجر به تولید اسیدهای چرب اشباع ترانس می‌شود که در کاهش چربی شیر نقش دارند.

تنها 2 گرم از سی ال ای های ترانس-10 و سیس-12 می‌تواند تا 20 درصد تولید چربی شیر را کاهش دهد.

بیوهیدروژناسیون چیست؟

بیوهیدروژناسیون چیست؟

فرآیندی است که در شکمبه رخ می‌دهد و

ادامه مطلب

افزودن چربی به جیره غذایی

افزودن چربی به جیره غذایی

منابع رایج چربی در جیره‌ها شامل ماهی یا روغن‌های گیاهی و ترکیبات با چربی بالاتر

ادامه مطلب

تغییر درصد چربی‌شیر

تغییر درصد چربی‌شیر

چربی‌شیر تحت تأثیر عوامل مختلفی قابل تغییر است،

ادامه مطلب

بهبود باروری- اثربر روی بالانس‌انرژی

بهبود باروری- اثربر روی بالانس‌انرژی

رابطه بین باروری‌گاو و نمره شرایط جسمی آن به خوبی ثابت شده است.

ادامه مطلب

چرا باید از چربی‌ها برای تغذیه دام استفاده کنیم؟

چرا باید از چربی‌ها برای تغذیه دام استفاده کنیم؟

چربی یکی از مواد تغذیه‌ایی ضروری در جیره‌های غذایی می‌باشد، و

ادامه مطلب

اسیدهای چرب چه موادی هستند؟

اسیدهای چرب چه موادی هستند؟

اسیدهای چرب، زنجیره‌هایی از اتم‌های کربن می‌باشند و ....

ادامه مطلب